Home
Zomerkamp
Algemene
Informatie
Nieuws
berichten
Data en
Prijzen
De leiding
ContactPaklijst Programma Sfeer
impressie
Tekeninformatie

Data, prijzen en FAQ

Wanneer:

zondag 16 juli tot en met zaterdag 22 juli 2023

Wat kost het?

Kosten 2023: €240,-

Hierbij zijn de overnachtingen, eten, drinken, snoep, zwembad, Efteling en alle activiteiten dus inbegrepen. Wel mag er zakgeld (vijf euro per kind) worden meegegeven voor persoonlijke uitgaven in het zwembad en in de Efteling.

Verzoek

Op zaterdag 15 juli en zaterdag 22 juli zijn we druk bezig het kamp op te bouwen dan wel af te breken. Voor ons is het vrijwilligerswerk, en ook zijn er gelukkig aantal opbouwers en afbrekers die ons kunnen helpen. Maar graag vragen we elk jaar of er ouders zijn die ons kunnen helpen met sjouwen, opbouwen en afbreken. Er wordt tijdens het opbouwen en afbreken goed gezorgd voor de mensen die dan in touw zijn.

Vele handen maken immers licht werk! en kunnen we de kosten laag houden.

Veelgestelde vragen:

Hoeveel kinderen gaan er mee op kamp:

Wij hebben in principe 40 plaatsen (En kunnen dit nog een beetje oprekken), en zullen er alles aan doen zoveel mogelijk kinderen een mooie vakantie geven, maar wel zodat de sfeer in kamp niet in het gedrang komt.

Mijn kind gaat alleen mee, zijn er meerdere kinderen die alleen gaan:

Ja, er zijn vaker kinderen die zich alleen inschrijven, de ervaring leert dat die snel aansluiting vinden bij andere kinderen. We stimuleren dit ook door onder andere kennismakingsspelen.

Hoeveel begeleiders zijn er op het kamp en wat is hun achtergrond:

We hebben 1 hoofdleiding die het kamp aanstuurt, 3 mensen in de keuken en 13 mensen die direct met de kinderen bezig zijn. Veel van de leiding is eerder als kind mee geweest op zomerkamp en heeft ervaring met oppassen of andere activiteiten met kinderen. De ervaring loopt van 25+ jaren tot nieuw. Het is altijd een mooie mix van jong en oud en ervaren en onervaren. De gehele leiding beschikt voer een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Voor ons is een 4 ogen principe altijd belangrijk, daardoor slapen er minimaal 2 leiders bij de kinderen.

Mogen we de kinderen bezoeken:

Nee, we staan geen bezoek toe. Dit om onder andere heimwee te voorkomen. Ook mobiele telefoons staan we niet toe, om te zorgen dat kinderen een mooie week kunnen hebben en veel kunnen spelen en doen. Mochten er dringende zaken zijn kun u altijd de hoofdleider een bericht sturen. We komen u in de Efteling ook liever niet tegen!

Wat krijgen de kinderen te eten tijdens het kamp?

Onze enthousiaste keuken maakt elk jaar een heerlijk menu dat varieert van pasta, nasi tot pannenkoeken en friet. Zijn houden hierbij rekening met alle allergieën en dieetwensen (zoals vegetarisch) die we vooraf weten. Door het menu met keuze aan te bieden is er altijd wat voor de kinderen te eten.

Qua ontbijt is het aan de kinderen vrij om zelf brood klaar te maken, hiervoor kunnen ze zelf op tafel brood beleggen met desgewenst zoet of hartig. Bij elke tafel is een begeleider aanwezig om te zorgen dat kinderen wel voldoende eten.

Los van het eten, wordt er de hele dag water / limonade en regelmatig snoep of fruit aangeboden.

Veiligheid / Medicijnen

Binnen de leiding hebben we meerdere mensen het BHV/ EHBO diploma. Daarnaast is Christel verpleegkundige (en door haar plek in de keuken altijd op het terrein aanwezig). In de keuken hebben we een grote verbandtrommel en als het in de duinen zijn is er een kleine versie aanwezig. Voor elk scenario (brand, lichte / zware verwondingen, vermiste kinderen zijn plannen opgesteld die aan het begin van de week met de leiding besproken worden).

Het toedienen van medicijnen wordt centraal gecoördineerd en afgetekend op een tekenlijst in de keukentent, zodat we bijhouden of de kinderen op het goede moment de juiste medicijnen hebben gekregen.