Home
Zomerkamp
Algemene
Informatie
Nieuws
berichten
Data en
Prijzen
De leiding
Contact
Leiding
Paklijst Programma Sfeer
impressie
Tekeninformatie

De vrijwilligers die met het kamp meegaan zijn zeer divers. Zo hebben we ervaren vrijwilligers die ruim 20 jaar meegaan, en nieuwe, jonge vrijwilligers (m/v) die enkele jaren meegaan. De ervaring leert dat deze mix van jonger en ouder heel goed werkt. Onder de leiding hebben we een aparte keukenploeg die de hele week elke dag weer een lekkere maaltijd voor ons kookt.

De veiligheid van uw kinderen is voor ons van belang. We stellen dan ook hoge eigen aan onze leiding, zo zijn ze minimaal 18 jaar oud en beschikken ze over enige ervaring in het omgaan met kinderen. De meeste nieuwe leden van de leiding zijn oud deelnemers of partners / bekenden van bestaande leden van de leiding. Elke nieuwe leider krijgt een kennismakingsgesprek en dient voor deelname aan het kamp een verklaring omtrent gedag te overleggen.

Daarnaast is er door de stichting een aparte gedragscode ontwikkeld die iedereen dient te ondertekenen:

gedragscode

Symen Veldhuis

Ik ben Symen Veldhuis en ik ben 43 jaar oud. Ik woon sinds kort weer in Zaltbommel . Heb een drukke maar een leuke afwisselende baan als adviseur Vergunningen. Het zomerkamp organiseren – en vooral de week zelf – is een leuke onderbreking van het werkende leven. Het kost ontzettend veel energie, maar eigenlijk levert het nog meer energie op. Na langere tijd als kind mee geweest te zijn (ik was de eerste keer dat ik meeging pas 3 jaar oud, want mijn moeder stond in de keuken) ben ik in 2001 voor het eerst meegegaan als leiding. De eerste elf jaar heb ik met veel plezier meegeholpen als tentleiding en dit jaar ben ik voor de achtste keer hoofdleiding van het zomerkamp. Dit betekent dat ik aan de voorkant van het kamp drukker ben met het organiseren en plannen van het kamp. Tijdens het kamp doe ik wat minder met de spellen en ben ik vooral bezig met de aansturing van de leiding en de organisatie zodat de rest zich kan richten op de kinderen. Zo bezorgen we elk jaar weer een hoop kinderen een leuke eerste vakantieweek.

Sanne van Beekveld

Hoi, ik ben Sanne en ik ben 25 jaar. Na vijf jaar zelf als kind mee op kamp te zijn geweest, ga ik nu al een aantal jaar zelf mee als begeleidster. De vorige keren zijn me erg goed bevallen en ik heb al heel veel zin in dit jaar. Ik woon in Zaltbommel, houd erg van sporten en zit op basketbal. Ik heb in ieder geval erg veel zin in het kamp en ik hoop jullie snel te zien! 

René de Kloe

Hallo, ik ben René de Kloe. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen die alweer te oud zijn om nog mee te kunnen op kamp. Toen ik voor het eerst mee ging als leiding van het (toen nog) ORION zomerkamp had ik net mijn eindexamen VWO gedaan op de Buijs Ballot in Zaltbommel en ging ik geologie studeren in Utrecht. Dat was in 1989 en ik had nooit verwacht dat ik in 2022 nog steeds met evenveel plezier mee zou gaan met Orizon om kinderen van 6 tot 10 jaar een geweldige vakantieweek te kunnen geven in de Drunense Duinen. Dit jaar hopelijk weer helemaal als vanouds zonder beperkingen. In al die jaren hebben we veel beleefd en het is erg leuk om te zien dat een aantal kinderen van toen nu zelf als leiding meegaat. Na mijn studie geologie ben ik bij EDAX in Tilburg gaan werken als product specialist, een baan waarvoor ik de hele wereld over reis. Maar mijn vakantie begint nog steeds op slechts 11 km van kantoor: in de Drunense Duinen. Bij het sollicitatiegesprek voor mijn huidige baan is mij gevraagd of ik nog een vraag had? Ja hoor, ik wil de eerste week van de zomervakantie vrij, voor het Zomerkamp! 

Kristel Bartelink

Ik ben Kristel (28) en dit is alweer het vijfde jaar dat ik mee ga als leiding. Als kind ben ik ook jaren mee geweest en ik vind het super leuk om dezelfde leuke ervaring nu door te kunnen geven. Ik heb er al weer super veel zin in, en ik hoop jullie ook!  

Jeroen van Hattum

Mijn naam is Jeroen van Hattum, ik ben 49 jaar oud en sinds 1996 één van de begeleiders van het zomerkamp. Het schrijven van de voorleesverhalen en de toneelstukjes die bij het thema horen, is één van mijn werkzaamheden voor het kamp. Elk jaar een ander thema, dus ook elk jaar andere verhalen en toneelstukjes. Ik ben opgegroeid in Bommel en woon sinds 2001 op Texel. De band met Bommel is sindsdien altijd intact gebleven vandaar dat ik ook altijd als vrijwilliger voor het kamp actief ben gebleven. De rest van de familie woont in Bommel, dus ik ben zelf ook met enige regelmaat in Bommel te vinden. Als kind ben ik vroeger nooit mee geweest op zomerkamp, maar die ‘schade’ is sinds 1996 aardig ingehaald. Ik kwam in 1994 voor het eerst op het kampterrein om destijds voor nieuwsblad De Toren een verhaal over het kamp te schrijven. Ik was amper gearriveerd of ik stond al mee in de keukentent broodjes te smeren. En ja, twee jaar later was ik helemaal ingelijfd bij de leiding… 

Voor zijn inzet van het kamp en al het vrijwilligerswerk wat hij naast zijn werk op Texel doet, heeft Jeroen in 2022 een koninklijke onderscheiding gekregen.

Lizelotte Boereboom

Hallo mijn naam is Lizelotte, 22 jaar oud en ga dit jaar voor de 6e keer mee op kamp. Ik woon samen met mijn vriend in een oud klooster in Tilburg. Nadat ik mijn studie aan de Utrechtse dansacademie succesvol heb afgerond, studeer ik nu in Tilburg aan de academie voor danseducatie. Hier heb ik net het 3e jaar afgerond en ga ik na de zomer afstuderen. Daarnaast geef ik op verschillende plekken dansles aan kinderen en dat doe ik met erg veel plezier. Maar eerst dus met jullie op kamp!  Als kind ben ik een paar keer mee geweest en vond dat geweldig! Ik hoop dat jullie net zo’n leuke week gaan krijgen als ik vroeger!

Dick Pelle

Ik ben Dick Pelle. Geboren in oktober 1965, getrouwd, vader van 3 volwassen kinderen en werkzaam op kantoor. Sinds 2014 ga ik mee met dit zomerkamp, maar omdat ik daarna niet elk jaar mee ben gegaan wordt mijn 6e keer. Wederom maak ik deel uit van de keukenploeg, waarmee ik mijn best ga doen te zorgen dat iedereen voldoende eten en drinken krijgt. Ik heb er weer erg veel zin in en hoop dat het weer een leuk zomerkamp wordt.  

Jaenet Mijdam

Mijn naam is Jaenet Mijdam, 37 jaar oud, getrouwd en woonachtig in Zaltbommel.   In mijn dagelijkse leven werk ik als Production planner bij RAVAS dat gevestigd is in Zaltbommel . Mijn hobby’s zijn voetballen, leuke series kijken en wandelen met mijn hond.  Dit wordt mijn elfde jaar dat ik mee ga, en ik heb er weer heel veel zin in!  

Joris Mijdam

Hallo ik zal me voorstellen: ik ben Joris Mijdam, ik ben 41 jaar oud en getrouwd. In mijn dagelijkse werkzaamheden ben ik werkzaam bij een afbouwgroothandel in Nieuwegein en daarnaast doe ik technische duiken in grotten en wrakken op de mooiste plekken op de wereld. Jullie raden het al Joris is idd gek van reizen. Ik ga zelf, net als Symen, ook al heel wat jaartjes mee op kamp. Ik ben ook als kind meegeweest en ja, ik ben degene geweest die zijn arm heeft gebroken op kamp! Ik ga vanaf 1999 al mee als leiding, daarna ben ik er een aantal jaartjes ertussen uit geweest, maar sinds 2003 weer volop aanwezig op het kamp. Sinds 2013 doe ik de coördinatie voor het opbouwen en afbreken en alles wat daar omheen hangt.  .

Tom Pelle

Hallo hallo! Mijn naam is Tom Pelle, ik ben (helaas alweer) 30 jaar oud en ga mee op zomerkamp sinds 2014. Sinds het tweede jaar dat ik meeging als begeleider heb ik wat meer leiding genomen over hoe het programma in elkaar zit tijdens de week. De gehele leiding zorgt natuurlijk voor de invulling en het maken van spelletjes, maar die moeten nog wel eens achter hun kont aangezeten worden en dat doe ik dan ook graag. Zelf word ik dan weer door Symen achter mijn kont aangezeten. Zelf vind ik het ook ontzettend leuk om aan alle spelletjes mee te doen en om gedurende de week mijn acteerkunsten te vertonen. Naast het zomerkamp heb ik de Master Klinische en Gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht gevolgd, dus ik ben wel gewend om met wat mensen te werken. Ik ga ervan uit dat we er samen weer een mooie week van gaan maken en ik heb er weer zin in!   

Bram van Beekveld

Ik ben Bram van Beekveld en ik ben geboren op 14 september in het jaar 1995, dus reken maar uit… Nadat ik als kind vanaf mijn zevende tot en met mijn tiende jaar op kamp ben geweest, riep ik altijd al meteen dat ik later mee zou willen al leiding en zo geschiede. Ik werk momenteel inde horeca in Breda.  Ik ga al sinds 2013 mee op kamp als leiding. Ik heb het de vorige jaren super leuk gehad en het is ook altijd superleuk om de kinderen buiten het kamp dan nog een keer te zien. Bijvoorbeeld op sportverenigingen of als ze aan het spelen zijn in de wijk. Ik heb er ontzettend veel zin in om dit jaar weer leiding te zijn bij het zomerkamp.  

Christel van Butselaar

Hallo allemaal. Ik ben Christel van Butselaar en ik ben 24 jaar oud. Ik woon in het mooie ‘s-Hertogenbosch. Sinds 2017 ga ik mee en ik heb er weer veel zin in!!!! Ik ga mee als kok.  Via Bram ben ik in contact gekomen met dit kamp en daar ben ik natuurlijk superblij mee. Ik werk als verpleegkundige in het Jeroen Bosch ziekenhuis.. Daarnaast sport ik één keer in de week en vind ik het leuk en fijn om lekker buiten te zijn. Ik vind het supertof om dit jaar weer mee te gaan. Samen met iedereen heel veel plezier hebben en supertoffe dingen doen, zoals de bonte avond of de Efteling. We hopen dit jaar weer op een superleuk en gaaf kamp. Tot dan!!   

Max Leemans

Hallo allemaal, Mijn naam is Max Leemans en ik ben 24 jaar oud. Ik ga dit jaar voor de vierde keer mee als begeleider op kamp en heb er super veel zin in! Misschien hebben jullie me ooit wel eens zien lopen bij de Verdraagzaamheid in Zaltbommel, waar ik op het moment werk. Zelf ben ik erg sportief en mijn favoriete spel is tikkertje.  Ik hoop jullie allemaal snel te zien op kamp, ik heb er zin in!

Daan van Beekveld

Hallo iedereen, ik ben Daan van Beekveld geboren op 26 oktober 1999 in Den Bosch, maar al mijn hele leven in Zaltbommel te vinden. Aan de achternamen zie het misschien al; Bram en Sanne zijn mijn broer en zus.  In het dagelijks leven werk ik bij de Brabanthallen als Medewerker Event service. Ook werk ik in Zaltbommel bij ‘t Zusje in de keuken en bediening en mijn zus Sanne is dan ook mijn leidinggevende. Als laatste ben ik ook nog werkzaam als tech bij DeBesteSchoolfeesten.nl. Vroeger ben ik zelf als kind mee geweest op kamp en waren Symen, Joris, René en Jeroen mijn leiding. En nu ga ik dan zelf als leiding mee sinds 2021. Ik heb er onwijs veel zin in. Tijdens kamp ben ik in de keukentent te vinden om voor iedereen lekker eten te verzorgen samen met Christel en Dick. Ik zie je graag op kamp. 

Marieke van Hoof

Mijn naam is Marieke van Hoof en ik ben 19 jaar. Vorig jaar heb ik mijn HAVO diploma gehaald, afgelopen jaar heb ik vooral gewerkt en volgend jaar begin ik aan mijn opleiding HBO-rechten. Een jaar geleden heb ik stage gelopen bij het stadsmuseum in Zaltbommel waar een knutselclubje zit. Daar heb ik samen met kinderen geknutseld, maar ook geholpen met speurtochten uitzetten door het museum.  

Ik vind het enorm leuk om creatief bezig te zijn zoals tekenen, schilderen en naaien. Ook zing ik in een koor. Vroeger ben ik zelf meerdere jaren mee geweest met het Orizon zomerkamp en heb er enorm leuke herinneringen aan. Zo vond ik het zwemmen en het dagje Efteling heel leuk maar ook aan de activiteiten die op het kampterrein werden gegeven heb ik enorm leuke herinneringen. Toen ik eenmaal te oud werd om mee te gaan vond ik het ook heel erg jammer. Daarom leek het me erg leuk om mee te gaan als leiding nu ik daar oud genoeg voor ben.